Forebygg skader før orienteringsløpet

Fysisk aktivitet er avgjørende for den generelle helsen. Det finnes i dag en rekke ulike fysiske aktiviteter som styrketrening, idrett og friluftsaktiviteter. For de som liker spenning og utfordring, passer det godt å delta i orienteringsløp.

Blant de vanligste skadene under orienteringsløp er ankelforstuing, med påfølgende belastningsskader i legg, kne og fot. Løping krever utholdenhet, stabilitet og koordinasjon, spesielt i ulendt terreng. For å unngå skader bør du forberede kroppen på de påkjenningene den vil bli utsatt for. Dette gjøres ved hjelp av skadeforebyggende øvelser og styrkeøvelser, som starter med en grundig oppvarming. Du finner mer informasjon her på Klinikk for Alle.

Slik holder du kroppen skadefri

For å forebygge skader er det nødvendig å sette av en økt i uken til å perfeksjonere løpeteknikken. Begynn de tekniske forberedelsene med å løpe i terrenget. Start med en lengre tur i skogen og veksle mellom å gå og løpe.

Siden terrenget i orienteringsløp består av mange løse steiner og ulike hinder, må kroppen forberedes gradvis. Finn et egnet og behagelig terreng å trene i. Legg opp treningen til du klarer å holde en jevn puls gjennom hele treningsøkten. Hvis du forsømmer noen viktige faktorer som disse, kan det føre til dårligere prestasjoner og høyere risiko for skader under løp.